divendres, 5 de setembre del 2014

La mama està aprenent a fer ganxet!


La meva mami sempre deia que ella mai sabria fer ganxet perquè, com és esquerrana (com jo), no trobava ningú que n'hi pogués ensenyar. La meva iaia Cecília (que és la mama de la meva mama) li va ensenyar a fer mitja i altres coses de cosir, però quan volia ensenyar-li ganxet, li deia que ho feia "al revés" i es feia un embolic.

Però ara la meva mare té una amiga que sap molt de totes les manualitats i, amb paciència i poc a poc, n'hi va ensenyant, i jo estic molt contenta perquè em farà un gorret com el que porto a la foto (que me l'han deixat per fer el post... oi que és preciós?)

4 comentaris:

 1. Ui! Que bé, amb la traça que tè la mama... Farà coses precioses segur, segur...

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ai, senyora CARME, ets molt bona persona :-) de moment només fa proves i la seva amiga li diu que ho fa massa apretat hehehhehe

   Elimina
 2. I jo em pregunto... el ganxet no es pot fer del dret? Potser s'assembla massa a altres disciplines, i quan t'has acostumat a fer alguna cosa d'una manera canviar costa. Però si l'aprens de zero, potser pots enganar al cos i dir-li que es fa d'una determinada manera... no ho sé.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Entenc perfectament el què vols dir... de fet, és una mica el que em va passar amb la planxa.

   La meva mare, a Barcelona, sempre posava la post de planxar al mateix lloc, en la mateixa posició... i si jo volia planxar alguna cosa, o canviava la post de lloc o m'era més fàcil fer-ho amb la dreta... bé, això de "més fàcil fer-ho amb la dreta" és un dir... el que passava és que, com amb la dreta sóc tan torpe, vaig començar a odiar el planxar perquè em costava molt.

   De fet, actualment, puc planxar amb les dues mans: començo amb una, si no em va bé segueixo amb l'altre... però, poc a poc, m'he anat passant a l'esquerra i la dreta gairebé ja no la faig servir (tot i haver-ne après amb la dreta!!)

   Doncs sí... com és començant de zero, la meva mare hagués pogut dir "agafa el ganxet amb la dreta, posa el fil així, passa el ganxo per aquí..." però no ho va fer... potser em coneixia massa per comprendre que em costaria molt fer-ho bé si m'ho ensenyava així... Pensa que jo sóc una esquerrana de les més bèsties que puguis imaginar. La dreta la tinc una mica "d'adorno" :-DDD

   Elimina